Verslag Horrortocht 2017

Horrortocht supporters club G.V.Wilhelmina Bocholtz


Voor het zesde jaar achter mekaar organiseerde de supporters club een Horrortocht voor groot en klein.
Na het succes van de vorige jaren, waren er dit jaar 128 mensen die tijdens deze mooie zaterdag waagde om de griezels te trotseren.
Ook dit jaar hadden we het genoegen om vanuit de schuur bij Wiel en Miriam Houben te mogen vertrekken, en ook te mogen aankomen. Dit is gewoon een schitterende locatie voor deze activiteit, waarbij de vele vrijwilligers het mogelijk maakte dat deze Horrortocht weer een super avond werd voor iedereen.
Vanaf Wiel en Miriam vertrokken we via Sougnezstraat en Jamarstraat richting Molsberger voetpad, ( veel mensen van Simpelveld en Bocholtz konden dit pas niet eens ) Hier stonden de eerste 3 griezels als Zombie geschminkt, en over een grote lengte op dit pad konden ze zich met zijn drieŽn goed uitleven om de mensen de stuipen op het lijf te jagen, dit resulteerde bij de laatste groep zelfs dat een van de dames niet meer verder durfde. Vanaf daar liep men via Molsberg oversteken door op Slagboomweg ( veldweg ) die weer uitkomt op de Beitel, Rolduckerweg.
Onder aan de slagboomweg werden de deelnemers verrast met vuurwerk, een auto met groot licht en vlammen naast de route die plotseling tot wel 3 a 4 meter omhoog gingen, terwijl ze gevolgd werden door een Horrorclown. Voordat men de veldweg kon verlaten moest men ook door 2 rekken, waar in het midden een varkenshoofd hing.
Van hier uit stak men de Rolduckerweg over en kwam men in de Vliexstraat uit. Via Sweijersgewanden liep men via het voetpad door weiland naar Schweiersbosweg.
In het weiland kwam men 2 dames tegen in een wit gewaad en lange haren, die eerst heel stil bleven staan, maar zodra ze een schreeuw gaven de deelnemers toch de stuipen op het lijf jaagde.
Ze vervolgde hun weg via Rodeput onder de tunnel bij de Butler Academy, via Rodeputserveldweg, waar 2 horrorclowns uit een papier container tevoorschijn kwamen of uit de struiken.
Via Dorreveld voetpad kwam men via Waalbroeker voetpad uit bij het bosje van de Paters, hier werden de deelnemers verrast door een griezel die door de bomen vloog op een schommel.
Via het Waalbroekervoetpad kwam men bij de tunnel voor de Puntelstraat. Hier had zich een groep van 10 man diverse schrikmomenten bedacht, waarbij de tunnel d.m.v. zwarte plastic aan beide kanten was dicht gemaakt, met ertussen in een rookgenerator en stroboscoop licht, waarbij de deelnemers ook weer op verschillende schrikmomenten werden getrakteerd.
Via Rodeput en Sweijersgewanden liep men naar de Pulsterstraat, hier werd men getrakteerd op een heuse operatie van een patiŽnt, waar veel bloed aan te pas kwam.
Vanaf hier liep men via de Rolduckerweg naar het Hellingbos, waar men ontvangen werd met verblindend licht, waar men ook muziek hoorde, men door verborgen figuranten bij de benen werd vastgepakt, en men over een springmatje moest lopen, en zodoende wegzakte in de grond. Verder op kwam men een doodskist tegen waaruit de volgende griezel kwam, en verderop nog enkele griezels die met radio en geschreeuw de deelnemers de stuipen op het lijf jaagde.
Men verliet het Hellingbos en liep via de markt weer naar de schuur van Miriam en Wiel
Terug aangekomen in de schuur bij Wiel en Miriam, kreeg men gratis een kopje soep maar er waren ook heerlijke broodjes worst te krijgen.
Er werd nog lang nagepraat en gelachen bij een natje en een droogje.
Achteraf kregen we hele mooie kritieken over deze schitterende tocht. Er zijn nu alweer nieuwe aanmeldingen van mensen die mee willen werken als figurant.
Zodoende blijven we ook die groep uitbreiden, en zullen er nieuwe ideeŽn op tafel komen die we weer gaan uitwerken voor volgend jaar.
We hadden dit jaar het genoegen om 34 figuranten te hebben, daarbij waren er 9 vrijwilligers nog aanwezig bij de schuur van Wiel en Miriam om alles in goede banen te leiden. Ook hebben we dit jaar geprobeerd om de tocht samen te vatten in een film, met dank aan Jo Kleuters die met diverse groepen van schrik moment naar schrikmoment liep, en hier zo goed als het kon de acts heeft gefilmd. We hopen dat hij ondanks dat het pikke donker was, hij een mooie film heeft kunnen samenstellen. Zodra deze klaar is zullen we hem zeker delen via facebook. De coŲrdinator reed rond in de auto om bij moeilijkheden de figuranten of de deelnemers bij te staan.
Zo waren er 5 deelnemers die eerder stopten, omdat het hun te veel werd, en naar startpunt gebracht werden, en 1 deelnemer die een door een bestaande hamstring blessure eerder moest stoppen en terug gebracht werd.
We kregen weer veel positieve reacties over de route, maar ook over de schrikmomenten, de locatie en de hele organisatie eromheen.
Via onderstaande mail werden we ook gecomplimenteerd door een van de ouders, en ze schreef letterlijk:
Goedemorgen Jo ,
Namens de kinderen en mijn man heel erg bedankt voor de super horrortocht .
Ze zeggen dat het de beste ooit was en raken niet uitgepraat over hun belevenissen .
Compliment !!
Groetjes , Katrin
Uiteraard heb ik dat met alle figuranten gedeeld, want zonder de gedrevenheid van deze figuranten kan onze tocht niet slagen.
1 min puntje blijft wel het feit dat er deelnemers zijn, die ondanks dat dit vooraf duidelijk bekend is gemaakt bij hun, toch 2 honden mee liepen.
Dit heeft tot gevolg dat figuranten niet kunnen doen wat ze willen doen.

De nieuwe route staat nu ook al vast, en we zijn nu al bezig om het weer te verbeteren en uit te breiden met nieuwe ideeŽn.
Voor iedereen die deze tocht gemist heeft kan ik alleen zeggen, noteer de datum alvast voor volgend jaar t.w. 13 oktober 2018, zodat je er dan wel bij kunt zijn.
De supporters club dankt alle figuranten en vrijwilligers, maar zeer zeker ook Wiel en Miriam voor de gast vrijheid op hun geweldige locatie.
We hopen jullie volgend jaar opnieuw te mogen begroeten.
Mede door dit mooie evenement, en alle leden van de supportersclub, maar ook de mensen die mee spelen aan de Duitse Lotto is het voor de supportersclub elk jaar weer mogelijk om G.V. Wilhelmina te steunen. Zo steunen we elk jaar de leiding met organisatie van kerstgala d.m.v. een geld donatie, maar ook de jeugdraad voor hun activiteiten als paaseieren rapen, minikamp, carnavalsmiddag, en carnavals optocht. In 2016 werden 114 trainingspakken voor alle turnsters en turners van groot tot klein gesponsord, en afgelopen jaar werden de kosten van opleiding van 1 leiding voor onze rekening genomen. Zonder leiding geen lessen, dus een van onze grootste behoefte is om goede leiding voor de kinderen te hebben staan.
De Supportersclub G.V.Wilhelmina.