Turnen

Turnen Dames

Turnen houdt bij onze vereniging vooral het trampoline springen in, al dan niet met toestel en airtumbling/vloer.
Idealiter begint een dame bij de kleuters, en als ze 6/7 jaar wordt gaat ze de grondbeginselen
van turnen leren in de volgende groep.
Het is van belang dat de grondvormen en de basis goed aangeleerd worden. Dat is belangrijk voor de latere uitbouw van sprongen.
Turnen is techniek en iedereen kan het leren met de juiste inzet en motivatie.

Turnen

 

Turnen Heren

Bij Wilhelmina wordt er bij het jongensturnen veel aandacht besteedt aan de grote diversiteit van het turnen. Zo krijgen de jongens bij het toestelturnen geleerd om aan de ringen, de rekstok of aan de brug te zwaaien. Ook wordt er geleerd om te voltigeren over een paddenstoel of paard.
Verder leren de jongens om te springen mbv een trampoline. Zo is er voor ieder wat wils.

Tijdens het jongensturnen is er zowel aandacht voor de recreatieve turner als voor de prestatieve turner. Recreatieve sporters leren tijdens het turnen om zowel aan de fijne als de grove motoriek te werken. Voor de prestatieve turners zijn er regelmatig wedstrijden waar de jongens van Wilhelmina meestrijden om de Limburgse Kampioenschappen in de 7e of 5e divisie.

Jongens Wilhelmina op TV4kids.

Op vrijdag 27 juni 2014 kwam Bram Defesche met een tv-ploeg van leerlingen filmopnames maken tijdens de training van onze jongens.
Van deze opnames hebben ze een leuk filmpje gemaakt dat jullie kunnen vinden op de website van Wilhelmina, Facebook en op Mover4 kids.
Bekijk het filmpje hier.
 

Jongens Turnen

Wil jij ook komen turnen bij GV Wilhelmina Bocholtz? meld je dan nu aan.
kijk hier voor ons Lidmaatschap.